Rode bessen pudding

In de Foodybox kerst van Kroon op het werk zaten een twee doosjes rode bessen van Berrybrothers en een pakje natuurboterwafels van Jules Destrooper.  Ik wilde daarmee een simpel dessert maken en bedacht dat een pudding een leuke uitdaging was.


Deze makkelijke pudding maak je in 20 minuten klaar en moet dan nog 2 uur opstijven in de koelkast. Ik maakte de pudding af met een natuurboterwafel en een flinke toef slagroom. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 2 glaasjes pudding:
– 2 blaadjes gelatine
– 280 gram rode bessen
– 50 ml water
– 25 gram witte basterd suiker
– slagroom

Bereidingswijze:
– Spoel de rode bessen schoon en laat ze goed uitlekken.
– Leg de blaadjes gelatine gedurende 5 water in koud water.
– Houd een paar besjes apart en rits de overige besjes van de takjes.
– Verwarm de rode bessen met het water in de pan, breng ze aan de kook en laat ze zacht worden.
– Zet een zeef op een kom en giet de besjes in de zeef. Druk goed het vocht eruit.
– Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het opgevangen sap tot ze zijn opgelost.
– Voeg de suiker toe en roer goed tot ook de suiker is opgelost.
– Verdeel het mengsel over 2 glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.
– Haal de pudding na 2 uur uit de koelkast en maak af met een flinke toef slagroom, een natuurboterwafel en wat besjes.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur wachttijd.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
De producten kreeg ik via Kroon op het werk en zijn van Berrybrothers en  Jules Destrooper

Een gedachte over “Rode bessen pudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s