In de Foodybox kerst van Kroon op het werk zaten een pot compote appel, kersen en cranberry van Servero en een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny. Ik besloot daarmee een strüdel te maken met banketbakkersroom en fruitcompote appel, kers en cranberry.
Het was gelijk een testrun voor de kerst, want dan wil ik de strüdel serveren met chocolade-ijs en slagroom. Mijn testpanel keurde de strüdel goed en dus deel ik nu met jullie het recept.
Voor het banketbakkersroom gebruikte ik dit recept van Laura’s bakery. Zij belooft een klontjesvrije room en dat is het ook geworden. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 1 strüdel:
– 1 rol bladerdeeg
– een halve pot fruitcompote appel, rode kers en cranberry
– 1 ei
– poedersuiker
– +/- 200 gram banketbakkersroom
Ingrediënten banketbakkersroom:
– 65 gram suiker
– 16 gram vanillesuiker
– 3 eidooiers
– 35 gram bloem
– 350 ml melk
Bereidingswijze:
– Bereid het banketbakkersroom volgens Laura’s recept. Ik deed dit een dag van tevoren.
– Verwarm de oven op 180 graden.
– Haal het bladerdeeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast. Na 10 minuten rol je het uit op een bakplaat.
– Smeer de banketbakkersroom op de helft van het bladerdeeg en laat de randjes vrij.
– Verdeel de compote royaal over de banketbakkersroom.
– Vouw de andere helft over het bladerdeeg en druk de randen stevig aan.
– Klop het ei los en smeer de boven- en zijkanten goed in.
– Bak de strüdel in 25- 27 minuten gaar. (Iedere oven is anders en mijn oven had 27 minuten nodig om de strüdel mooi te laten kleuren.)
– Haal de strüdel uit de oven en bestrooi met poedersuiker.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
De producten kreeg ik via Kroon op het werk en zijn van Servero en Tante Fanny
Een gedachte over “Strüdel met banketbakkersroom en fruitcompote”