Chantal en ik plannen regelmatig een kookdagje in, zodat we samen wat recepten kunnen uitproberen. Laatst maakten we deze heerlijke mostersoep!
De soep is heerlijk zacht doordat er twee appels doorheen zit. De mosterdsoep is perfect als voorgerecht of gewoon als lunch.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 teentjes knoflook
– 2 prei
– 2 Elstar appels
– 50 gram boter
– 250 ml crème fraîche light
– 2 blokjes groentebouillon
– 1,2 liter water
– 5 eetlepels grove mosterd
– peterselie voor de garnering
Bereidingswijze:
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Hak de knoflook fijn. Schil de appels en snijd in blokjes.
Smelt de boter in een soeppan en roerbak hierin de prei gedurende 5 minuten.
Voeg de knoflook, appels, bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat alles ongeveer 10 minuten koken en pureer dan de soep. Je zult zien dat de prei zich niet heel goed laat pureren, dus er zullen wat sliertjes over blijven. Als je dat heel vervelend vindt, dan kun je de soep nog in een blender glad mixen.
Roer nu de mosterd en crème fraîche door de soep, breng aan de kook en laat de mosterdsoep gedurende 1 minuut koken. Schep de soep in de borden en maak af met wat peterselie. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
2 gedachtes over “Mosterdsoep”