Coq au vin

Een tijdje terug kocht ik een braadpan van een bekend merk, zodat ik eindelijk mijn stoofgerechten in een goede pan klaar te maken in plaats van in mijn wokpan. Dus toen het weer een beetje kouder werd, haalde ik de pan uit de kast en besloot ik coq au vin te maken.

Aangezien ik niet zo 1-2-3 een haan ergens vandaan kon toveren, besloot ik de coq au vin met kippendijen te maken. Iets makkelijker ook dan een hele kip te ontleden.
Deze coq au vin is ideaal om in het weekend te maken en uiteindelijk ben je er niet heel veel tijd aan kwijt. Binnen 2 uur staat deze heerlijke stoofpot op tafel!

Ingrediënten voor vier personen:
– twee klontjes boter
– 6 kippendijen braadsticks (600 gram)
– 2 rode uien
– 2 tenen knoflook
– 125 gram gerookte spekblokjes
– 250 gram winterpeen
– 2 takjes verse tijm
– 2 laurierblaadjes
– 250 ml kippenbouillon
– 500 ml Bourgogne pinot noir
– 2 eetlepels bloem
– een bakje kastanjechampignons

Bereidingswijze:
Snipper de ui en knoflook. Verhit een klontje boter in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Als de ui bijna glazig is bak je de spekjes mee. Haal alles uit de pan en zet apart.

Doe weer een beetje boter in de pan en bak nu de kippendijen aan alle kanten goudbruin.
Snijd ondertussen de wortels in plakjes en was de tijm.
Zodra de kip bruin is, voeg je je knoflook, ui, spekjes, wortels, tijm en laurier toe. Laat heel even meebakken en voeg dan de wijn, en kippenbouillon toe.

Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur zacht, doe een deksel op de pan en laat het geheel een uur lang pruttelen.
Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Doe de champignons 15 minuten voor tijd in de pan en kook gaar.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1, 5 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s