Nu de feestdagen voor de deur staan is het de hoogste tijd om een paar kerstmenu’s met jullie te delen. Vandaag zie je mijn tweede menu waarbij zowel vegetariërs als vleeseters een lekkere keuze kunnen maken.
Het voorgerecht
Ik vind het zelf altijd heerlijk om soep als voorgerecht te eten. Vandaag laat ik je twee heerlijke soepen zien, waarvan iedereen zal genieten:
1) Romige courgettesoep.
Deze soep is lekker romig en ligt niet zwaar op de maag. Een perfect voorgerecht.
Het recept vind je hier.
2) Mosterdsoep
Misschien denk je, wat is hier nou speciaal aan? Nou deze soep heeft een verborgen ingrediënt, namelijk appel zodat het een meer speciale smaak geeft. Het recept vind je hier.
Het hoofdgerecht
Ik kies dit keer voor hoofdgerechten die je een dag van tevoren al klaar kunt maken. Dit scheelt je een hoop werk op de dag zelf.
1) Coq au vin
Coq au vin doet het altijd goed als hoofdgerecht. Lekker met aardappelpuree of aardappeltjes uit de oven. Het recept vind je hier.
2) Quiche met tomaat en pesto
Deze quiche met tomaat en pesto zal een echt hit op tafel zijn. Om het nog feestelijker te maken zou je allemaal kleine quiches kunnen bakken, dan heeft iedereen zijn eigen quiche. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een heerlijk feestmaal.
Het recept vind je hier.
Het nagerecht
Heb je nog ruimte voor een nagerecht? Hier komen twee heerlijke desserts!
1) Gezondere tiramisu
Met de helft van de caloriëen van een normale tiramisu kun je heerlijk genieten van dit dessert. Het is ook nog eens super makkelijk te maken!
Het recept vind je hier.
2) Gezondere crumble met rode vruchten
Deze crumble met rode vruchten kun je zo serveren of met een bolletje ijs naar keuze, wil je nog iets extra’s toevoegen.
Het recept voor deze gezondere crumble met rode vruchten vind je hier.
Ik ben benieuwd wat jullie dit jaar gaan koken!