Er staan al verschillende linzen/bonensalade op Love to cook healthy en dat komt, omdat ik dit zo lekker vind! Daar komt natuurlijk ook bij kijken dat linzen/bonensalades zo snel klaar zijn.
Vandaag een variant met rucola. Door toch wat groene sla toe voegen, krijg je net even wat meer bite.
Ingrediënten voor twee personen:
– een groot blik linzen (400 gram)
– 100 gram feta
– een klein blikje maïs
– een ei
– een halve rode paprika
– een lenteui
– een handje rucola
– een snuf grof zeezout
Bereidingswijze:
Kook het ei in ruim water. Doe ondertussen de linzen en maïs in een vergiet en spoel goed schoon. Laat uitlekken en doe in een kom. Snijd de lenteui in ringetjes en de paprika in blokjes. Doe ook in de kom. Roer even goed door en verkruimel dan de feta er door heen. Als het ei gekookt is, snijd je deze in blokjes en meng je het samen met de rucola door de bonen. Maak op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.
Een dressing vond ik niet nodig, de salade heeft genoeg smaak van zichzelf.