Eerste hulp bij vakantie kook- en sportstress

Je bent misschien het hele jaar door al bezig met gezond eten en sporten en nu staat de vakantie eraan te komen. Nu kun je er voor kiezen om je tijdens de vakantie even niet bezig te houden met diëten of sporten (het is namelijk niet makkelijk om op vakantie hetzelfde ritme aan te houden als thuis) of je kiest voor de gulden middenweg en doet 50/50.

Maar hoe doe je dat?
Prep-is-Key-001
Sporten
Wat het sporten betreft is het niet heel moeilijk. Of je nu met de auto of met het vliegtuig op vakantie gaat, die hardloopschoenen en sportoutfits stop je makkelijk in je koffer. Daarnaast heeft een beetje camping of hotel wel een sportschool waar je je kunt uitleven.
Ben je geen hardloper maar een echte sporteschooltijger en zijn er geen sportfaciliteiten waar jij verblijft, dan kun je met veel wandelen en simpele oefeningen ook nog heel wat bereiken. Via Youtube zijn er genoeg filmpjes met oefeningen die je kunt doen. Denk hierbij aan Power Yoga, Cardio Kickboksen, etc. deze workouts kun je echt prima in je hotelkamer doen. En wat denk je van baantjes trekken in het zwembad of de zee? Trouwens, als je met de auto gaat, kun je die dumbells vast wel tussen de tassen stoppen en zodat je nog meer oefeningen kunt doen.

Hieronder vind je een korte checklist:

Vliegvakantie
Sportoutfits
Hardloopschoenen/sportschoenen
Flipbelt/Telefoonband
Springtouw
Ipad
Autovakantie
Sportoutfits
Hardloopschoenen/sportschoenen
Flipbelt/Telefoonband
Springtouw
Ipad
Dumbells
Yogamatje

Eten
Het eten is natuurlijk iets lastiger. Je wilt ook van de lokale keuken genieten, dus hoe los je dit op? Als je in een huisje/appartement zit, dan kun je zowel bij een vlieg- als autovakantie makkelijk een spirelli meenemen. Wij hadden hem ook mee op vakantie en zo konden wij een gezonde en snelle maaltijd maken. Wij gaan niet iedere avond uit eten, dus dan het is het wel fijn om wat dingen bij de hand te hebben waarmee je makkelijk en gezond kunt koken.

Check daarom eerst even de inventaris van het huisje/appartement. Een smoothiemaker zal er niet in zitten en die dingen zijn natuurlijk niet heel groot, dus die kun je makkelijk meenemen in de auto. Daarnaast is het ook wel makkelijk om de volgende dingen mee te nemen:
– een kleine maatbeker
– een dunschiller
– kruiden, zout en peper
– je shakebeker en shakes (je kunt kleine vakantieverpakkingen kopen, zodat je niet die enorme pot mee hoeft te slepen)
– een kleine keukenweegschaal (als je echt al je eten bijhoudt i.v.m. macro´s etc.)

Ik geef toe, met een autovakantie kun je veel meer meenemen, maar die dunschiller past ook in de koffer hoor 😉

Supermarkten
In Europa kun je bij winkels als de Lidl, Aldi en Carrefour toch wel het merendeel van de boodschappen die je in Nederland zou halen, ook halen. In Spanje verkopen ze zelfs veel meer light spullen bij de Lidl, dan in Nederland. Zo kocht ik een liter Griekse yoghurt 0% vet bij de Lidl in Spanje en ook kennen ze daar 30+ kaas en magere yoghurt en melk.
En kun je het niet vinden? Loop dan eens een reformwinkel binnen, daar vind je ook ontzettend veel dingen.

wp-image-390251493jpg.jpg

Als laatste wil ik je meegeven om vooral van je vakantie te genieten. Je zult heus niet ineens kilo´s aankomen als je een paar weken voor de gulden middenweg kiest. Ik ben van mening dat je lichaam soms ook gewoon vakantie nodig heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s