Ik maakte deze salade klaar met de rijst dat over was van de avond ervoor. Mijn vriend at niet thuis, dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om tonijn te eten. Mijn vriend houdt hier namelijk niet van, dus eet ik het niet vaak.
Ik besloot de tonijn in een salade te verwerken en het resultaat was erg smakelijk. Ik deed er wat whisky cocktailsaus overheen als dressing, voor wat extra smaak. Dat deed het erg goed met de rijst, tonijn, appel en maïs. Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het:
Ingrediënten voor 1 persoon:
– gekookte zilvervliesrijst voor 1 persoon
– een appel
– een stronkje witlof
– een half blikje maïs
– een handje cashewnoten
– whisky cocktailsaus naar smaak
Bereidingswijze:
Als je geen rijst over hebt, kook je de rijst volgens de instructies gaar. Anders begin je gelijk met het snijden van de appel en witlof. Doe dit samen met de maïs en cashewnoten door de rijst en maak op smaak met de whisky cocktailsaus. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 5 minuten. (15 minuten als je de rijst nog moet koken.