Inmiddels ben ik parttime gaan werken, zodat ik wat meer tijd voor mijn hobby´s heb. Koken en een blog bijhouden vallen onder deze noemer. Op mijn eerste vrije vrijdag ging ik dan ook heerlijk aan de slag. Tussen het zonnen en lezen in de tuin door, maakte ik onder andere deze boerenomelet voor de lunch.
In principe kun je de omelet maken met wat je in de koelkast hebt liggen, dus leef je vooral uit.
Ik koos voor champignons, cherrytomaatjes en een bosuitje. Samen met nog een sneetje brood had ik een goed vullende lunch.
Ingrediënten voor 1 omelet:
– twee eieren
– twee champignons
– een bosuitje
– vijf cherrytomaatjes
– olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de groente in plakjes. Kluts de eieren met zout en peper en roer hier de groente door. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en giet het mengsel in de pan. Doe een deksel op de pan om de omelet aan de bovenkant goed te laten stollen. Heb je geen deksel, draai de omelet dan voorzichtig om als de onderkant gaar is en bak de bovenkant ook kort gaar.
Serveer met wat extra groenten of tussen een sneetje (tarwe)brood. Eet smakelijk!
Ik doe de groente altijd los tussen het omelet. Maar zo kan natuurlijk ook
LikeGeliked door 1 persoon
Ja dat kan ook prima 😊
LikeLike
O lekker, heb ik al zo lang niet gemaakt voor de lunch. Goed idee!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Marijke 😊
LikeLike