Vandaag een gerecht met kip en bonen. Sinds ik de bonen herontdekt heb, eet ik ze steeds vaker. Ik vind ze vooral erg lekker in combinatie met kip en wraps.
Dit gerecht staat natuurlijk weer binnen de twintig minuten op tafel en is een lekkere afwisseling. Het is nog extra lekker als je er zelfgemaakte guacamole bij eet. Dat recept vind je hier.
Ingrediënten voor twee personen:
– een stuk kipfilet
– een groot blik zwarte bonen
– een blikje maïs
– een halve rode peper
– een halve rode ui
– een bosui
– een eetlepel komijn
– een theelepel chilipoeder
– zout en olijfolie
– tortillas
Bereidingswijze:
Verhit wat olie in een koekenpan. Snijd de kip in blokjes en marineer met de komijn, zout en chilipoeder. Snijd de peper, ui en bosui fijn. Spoel de zwarte bonen schoon en laat de maïs uitlekken. Bak de kip bruin en haal hem dan uit de pan en zet apart. Doe in dezelfde pan de peper, ui en bosui. Roerbak kort totdat je de ui begint te ruiken en voeg dan de bonen en maïs toe. Verwarm de tortillas volgens de instructies op de verpakking. Schep de bonen op de borden en maak af met de kip.
Eet met de wraps en eventueel de guacamole. Eet smakelijk!
Komijn is zo lekker, daar kwam ik onlangs eigenlijk pas achter. Lekker receptje weer!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je 😊
LikeLike