Deze ricotta pannenkoekjes stonden al heel lang op mijn to-do-lijstje. Dus toen mijn vriend met Goede vrijdag moest werken en ik vrij was, besloot ik ze voor het ontbijt te maken.
Nou, we hebben gesmuld! Wat zijn deze pannenkoekjes lekker zeg! En vooral als je er fruit bij serveert. Daarnaast zijn ze ook ontzettend makkelijk te maken. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.
Ingrediënten voor +/- 20 kleine pannenkoekjes
– 100 gram gezeefd speltbloem
– een bakje ricotta (250 gram)
– 200 ml magere melk
– twee eieren
– een theelepel bakpoeder
– een eetlepel vanillie extract
– een snufje zout
– fruit naar keuze
Bereidingswijze:
Voeg het zout en bakpoeder bij de gezeefde bloem in een kom en meng met een (pol)lepel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix met de mixer op gemiddelde stand tot een glad beslag. Verhit nu wat olie in een pan en lepel er met behulp van een soeplepel kleine hoeveelheid beslag in. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je ongeveer drie pannenkoekjes tegelijk bakken. Ik haalde er iets meer dan 20 ricotta pancakes uit. Serveer de pancakes met fruit (vers of ontdooid) en eventueel wat poedersuiker. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Deze pannenkoekjes zien er heerlijk uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel!
LikeLike