Quiche met paprika en geitenkaas

Vandaag laat ik je opnieuw zien hoe makkelijk je een quiche kunt maken. Een quiche is ideaal voor een etentje, want de oven doet het meeste werk. Daarnaast kun je eigenlijk van alles in de quiche stoppen.

Quiche met paprika en geitenkaas-lovetocookhealthy (5)
In deze quiche stopte ik paprika, geitenkaas, ui en kipreepjes. Hij viel erg goed in de smaak bij mijn vriend en schoonouders. Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het:

Ingrediënten:
– een rol hartige taartdeeg
– twee paprika´s, bijv. geel en groen
– een rode ui of twee bosuitjes
– een bakje met zes rolletjes zachte geitenkaas, je gebruikt vier rolletjes
– een bekertje crème fraîche light (125 ml)
– vier eieren
– een bakje kipreepjes
– zout, peper & olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten. Vet een springvorm in met olijfolie, bekleed de vorm met het deeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en zet weg. (Ik gebruik een springvorm van 26 cm.)
Snijd de paprika´s in blokjes en snipper de ui. Bak deze in vijf minuten in wat olijfolie zacht.Laat vervolgens goed uitlekken in een zeef (druk echt goed uit, anders wordt je bodem te nat).
Verdeel de ui, paprika en kipreepjes over de bodem van de vorm. Klop nu de eieren, geitenkaas en crème fraîche los en maak op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de paprika´s, kipreepjes en ui. Doe de quiche in de oven en bak af in ongeveer 45-55 minuten. De baktijd is per oven verschillend. De quiche is klaar als een cocktailprikker schoon/droog uit de quiche komt. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Quiche met paprika en geitenkaas-lovetocookhealthy (2)

Quiche met paprika en geitenkaas-lovetocookhealthy (3)

Quiche met paprika en geitenkaas-lovetocookhealthy (4)

Quiche met paprika en geitenkaas-lovetocookhealthy (6)

2 gedachtes over “Quiche met paprika en geitenkaas

  1. Ik had het plan om een quiche te maken deze week toen ik vorige week vers bladereeg in de supermarkt zag liggen. Gister ging ik naar de winkel en toen hadden ze geen vers bladerdeeg meer. Nu dus maar met diepvriesplakjes. Ik wil er ook een keer een taart mee maken ( met zo’n rol vers deeg dus), maar denk niet dat dat zal lukken als je supermarkt het kennelijk niet in zijn vaste assortiment heeft zitten

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s