Vanaf vandaag start ik met de nieuwe rubriek: lunchidee. Hierin laat ik je zien wat je allemaal nog meer kunt eten naast een boterham met (pinda)kaas. Vandaag staat er een makkelijke couscoussalade op het menu.
Deze salade heb je binnen tien minuten klaar en kun je heel goed de avond van tevoren maken. Ik vind een salade als lunch altijd een goed optie om wat extra groente binnen te krijgen. Dit recept is super makkelijk, want je hoeft er niet voor te koken. Geen excuus dus om hem niet te maken.
Ingrediënten voor twee personen:
– couscous (afgemeten voor twee personen)
– een groene paprika
– een stuk gerookte kip
– een half stuk feta
– twee bosuitjes
– zout en peper
– olijfolie
– optioneel: tomaat
Bereidingswijze:
Bereid de couscous volgens de instructies op het pak. Snijd ondertussen de paprika, gerookte kip en bosuitjes fijn. Doe bij de couscous als deze klaar is. Brokkel de feta erover en maak op smaak met zout en peper. Verdeel over twee bakjes en zet in de koelkast. De volgende dag heb je een lekkere lunch voor op je werk. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: zeven minuten.
Zoek je nog andere couscousrecepten? Kijk dan ook eens naar de volgende recepten couscoussalade met abrikoos en feta, couscous met munt en couscous met aubergine en feta.
Een gedachte over “Lunchidee: Couscoussalade met kip en feta”