Dit recept was een experiment, maar een echte schot in de roos. Ideaal als hapje of onderdeel van het avondeten tijdens een Mexicaanse avond.
Bijkomend voordeel is dat ze makkelijk te bereiden en snel klaar zijn. Ze zijn een stuk lichter dan gewone taco´s, een stuk caloriearmer en je krijgt extra groente binnen. Een win-winsituatie!
Ingrediënten voor twee personen:
– 250 gram mager rundergehakt
– een groene paprika
– een gele paprika
– twee eetlepels tomatenpuree
– een sjalotje
– een teentje knoflook
– zout en peper
– een halve theelepel komijnpoeder
– een halve theelepel chilipoeder
– twee kropjes baby Romaine sla
– een drupje olijfolie
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een pan. Snipper het sjalotje en pers de knoflook uit en fruit deze. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg het gehakt toe als het sjalotje glazig is en rul het gehakt gaar. Voeg daarna de paprika, tomatenpuree en alle kruiden toe en laten even goed meebakken/sudderen. Was ondertussen de sla en droog deze goed. Leg de grootste bladeren op de borden en vul deze met het gehakt mengsel. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Dit is inderdaad een gezondere versie van de taco!
LikeLike