Plaattaart caprese met pesto

Nadat ik al heel vaak plaattaarten voorbij zag komen, besloot ik dat het tijd was er ook maar eens een te maken. Vrijwel alle plaattaarten waren echter van bladerdeeg gemaakt, dus wilde ik er een iets gezondere variant van maken die ik wel kan eten.
Plaattaart caprese-lovetocookhealthy (3)
Omdat het mijn eerste plaattaart was besloot ik het heel simpel te houden. Naast het hartige taartdeeg besloot ik er pesto, mozzarella en tomaat op te doen. Het idee was om er ook nog basilicum op te doen, maar die was helaas verlept, dus dat feestje ging niet door. Ik was ook iets te enthousiast met de mozzarella, dus zal ik de volgende keer maar één bol gebruiken in plaats van twee.

Ingrediënten voor een plaattaart
– vijf plakjes bevroren hartige taartdeeg of een rol vers deeg
– een bol mozzarella
– vier tot vijf tomaten
– pesto
– optioneel basilicum

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 30 minuten. Laat het hartige taartdeeg op het aanrecht ontdooien en snij onder tussen de tomaat en mozzarella in plakjes. Als het deeg ontdooit is leg je het op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes aan elkaar vast en prik er met een vork gaatjes in. Smeer het deeg in met pesto, laat de randjes (1 cm) vrij. Leg nu de tomaat en mozzarella om en om op de pesto. Bak de plaattaart in ongeveer 30 minuten af. Maak eventueel af met basilicum. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.
Plaattaart caprese-lovetocookhealthy

Plaattaart caprese-lovetocookhealthy (2)

Plaattaart caprese-lovetocookhealthy (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s