MOM: broodje kipburger

Toen we geen keuken hadden, vond ik het soms lastig om te verzinnen wat ik nou ging klaarmaken. Dit broodje kipburger ontstond spontaan en ik vond dat ik jullie dit niet mocht onthouden. Want ik eet brood en vind het helemaal niet raar of slecht om een warme maaltijd te vervangen voor een broodmaaltijd.

Geen mooie foto, wel lekker.
Geen mooie foto, wel lekker.

We hadden die avond niet zoveel zin om te koken, maar wel ontzettend veel trek. Dus besloten we een broodje kipburger te maken met een salade en gegrilde paprika, zodat we toch nog wat groente binnen kregen. Ik vind dit ideaal als je niet veel tijd hebt en toch iets warms wilt eten.

Ingrediënten voor twee personen:
– twee kipburgers
– (volkoren/bruine)broodjes
– een rode paprika
– een stuk komkommer
– vier handjes salade melange
– zout, peper en olijfolie
– ketchup, of een andere saus

Bereidingswijze:
Snijd de paprika in repen en grill ze in de grillpan. Bak de kipburger gaar en snijd de komkommer in blokjes. Verdeel over de salade en maak op smaak met zout, peper en olijfolie. Snijd de broodjes open en leg de kip en paprika ertussen. Doe er naar wens wat saus op en serveer samen met de salade. Eet smakelijk!

Kipburger_lovetocookhealthy

Geen mooie foto, wel lekker.
Geen mooie foto, wel lekker.

Totale bereidingstijd: 15 minuten.

2 gedachtes over “MOM: broodje kipburger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s