Restaurant review: Sapporo

In Amsterdam Osdorp aten wij regelmatig bij Ken Ichi en we zochten een vergelijkbaar alternatief in Almere.

image

Dat vonden we bij restaurant Sapporo. Hoewel het iets duurder is dan Ken-ichi, ben ik erg blij dat we dit restaurant gevonden hebben. Het restaurant zit in het centrum en is voor ons dan ook goed te bereiken. Ondertussen ben ik er al meerdere keren geweest en telkens heb ik lekker gegeten, dus een review is zeker op zijn plek.

Het restaurant zit in hetzelfde pand als lunchroom Tante Truus en ’s avonds maakt Sapporo gebruik van deze ruimte, zodat het restaurant extra groot is. Sapporo is onderdeel van een keten en de andere restaurants heten: Kimono, Sake en Fuji House.

Eten
Het eten komt grotendeels overeen met andere sushirestaurants, maar het voordeel is wel dat er in tegenstelling tot andere sushirestauranten geen of weinig mayonnaise wordt gebruikt. Er is veel variatie en door het all-you-can-eatconcept kun je veel gerechten proeven (of meerdere keren hetzelfde proeven als je iets heel lekker vindt).

Service
De service is eigenlijk altijd goed. Op drukke avonden hebben ze er soms wel wat moeite mee om de gerechten snel te serveren en wordt er wel eens wat vergeten. Kijk daarom altijd even goed of ze de achterkant van je kaart ook hebben afgestreept, want daar gaat het nog wel eens mis.
De bediening is ontzettend aardig en als er iets fout is gegaan lossen ze het snel voor je op.

Prijs
Dit sushirestaurant is iets duurder dan andere restaurants waar ik ben geweest en ik vind het jammer dat de nagerechten niet bij de prijs in zitten begrepen. Ik neem daarom altijd de chocoladeballen en broodjes met zoete aardappel als toetje 😉

Eindoordeel
Ik ben blij dat ik dit restaurant in Almere ontdekt heb. Het is een echte aanrader, dus mocht je binnenkort in Almere sushi eten, dan zou ik zeker hier gaan eten. Reserveer wel even, want het is er eigenlijk altijd druk.

image
Deze broodjes zijn zo lekker!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s