Spinaziequiche met feta

Voor het maken van een quiche/hartige taart heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Zo maakte ik eerder al eens de hartige taart met doperwten en de hartige tomatentaart met heel weinig ingrediënten.

Spinaziequiche met feta-lovetocookhealthy (4)

Het recept voor deze spinaziequiche met feta bestaat uit slechts vijf ingrediënten als je het zout, de peper en olijfolie niet meerekent. Ik vind een quiche altijd een makkelijke maaltijd om vooruit te maken, maar dan moet het deeg wel krokant blijven nadat de quiche is opgewarmd in de magnetron. Daarom gebruikte ik dit keer verse hartige taartdeeg en dat pakte goed uit. Mijn vriend en ik aten deze quiche voor het sporten en ondanks dat deze maar uit vijf ingrediënten bestaat, smaakte hij super lekker en dus deel ik hem met jullie.

Ingrediënten voor een quiche:
– een rol hartige taartdeeg
– 450 gram verse spinazie
– 2/3 plak feta
– een bekertje crème fraîche light (125ml)
– vier eieren
– zout, peper & olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten. Vet een springvorm in met olijfolie, bekleed de vorm met het deeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en zet weg. (Ik gebruik een 26 centimeter springvorm.)
Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie in delen slinken. Als alle spinazie geslonken is, moet je het vocht er zo goed mogelijk uitdrukken. Ik deed dit met behulp van een zeef en vervolgens kneep ik het vocht er met keukenpapier uit. De spinazie is zo minder nat en hiermee voorkom je dat de bodem te nat wordt.
Verdeel de spinazie over de bodem van de vorm.
Meng nu de eieren, de feta (hou een beetje over)en crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de spinazie en maak af met het restje feta en nog wat extra peper. Doe de quiche in de oven en bak af in ongeveer 45-55 minuten. Dit is geheel afhankelijk van jouw oven. De quiche is klaar als een cocktailprikker er droog/schoon uitkomt. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Spinaziequiche met feta-lovetocookhealthy

Spinaziequiche met feta-lovetocookhealthy (2)

Spinaziequiche met feta-lovetocookhealthy (3)

Spinaziequiche met feta-lovetocookhealthy (4)

4 gedachtes over “Spinaziequiche met feta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s