Voor deze makkelijk op maandag een simpele, maar heerlijke rode bieten carpaccio die je heel goed tijdens de kerstdagen of een etentje met vrienden als voorgerecht kunt serveren.
Met dit vegetarische voorgerecht kun je jouw vegetarische vrienden ook een carpaccio voorschotelen en zijn ze niet gedoemd de standaard vegetarische voorgerechten te eten. 😉
Ingrediënten voor 1 persoon:
– een voorgekookte rode biet
– een blokje Parmezaanse kaas
– een handje walnoten
– een handje rucola
– een scheut olijfolie
– een scheutje rode wijnazijn
– een scheut honing
Bereidingswijze:
Snijd de rode biet in dunne, plakjes en leg de plakjes op een bord. Leg een de rucola op de rode bietplakjes en verdeel de walnoten ook over de bietjes. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over het bord.
Meng de olijfolie, rode wijnazijn en honing goed. Proef! Wil je de dressing iets zoeter, voeg dan wat honing toe. Sprenkel de dressing over het bord en serveer. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten.
Hmmm dit ziet er best lekker uit!
LikeLike
Dank je Femke!
LikeLike