Het werd hoog tijd om een keer nasi te maken zonder een pakje/zakje kruidenmix te gebruiken. Dus speurde ik het Internet af naar manieren om de kruidenmix te vervangen. Al gauw werd me duidelijk dat gemalen komijn (djinten) en gemalen korianderzaad (ketoembar) de voornaamste smaakmakers in nasi zijn. Dus ging ik aan de slag.
Het is een super makkelijk gerecht geworden dat geheel in de stijl van deze blog binnen het uur op tafel staat. Hier komt het recept!
Ingrediënten voor een grote pan nasi:
– 250 gram zilvervliesrijst
– een pak nasigroente met rode peper en taugé (bijv. Lidl)
– twee teentjes knoflook
– een ui
– een stukje gember (ong. 5 cm)
– een theelepel gemalen korianderzaad
– een theelepel gemalen komijn
– vier eetlepels ketjap
– een scheut olijfolie
– 600 gram kipfilet
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies van het pak. Snijd ondertussen de kip in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn.
Verwarm de olijfolie in een wokpan en bak de kip gaar. Als de kip bruin begint te worden, voeg je de ui, gember en knoflook toe en bak je deze even kort mee. Voeg nu het groente pakket, met uitzondering van de peper, en de kruiden toe. Roerbak de groente, tot deze een derde geslonken is. Nu kan de peper erbij. Bak kort mee en doe dan de rijst erbij. Roer deze samen met de ketjap door de groente en kip, totdat het goed gemengd is. Proef of je de smaak goed vindt. Voeg eventueel nog wat zout, peper, komijn of korianderzaad toe. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten.
Ziet er goed uit. Ik ben ook niet zo van de zakjes en pakjes. En je ziet dat het goed zonder kan.
LikeLike
Zeker, ik maak het voortaan alleen nog maar zonder pakjes en zakjes.
LikeLike