Nasi zonder pakjes

Het werd hoog tijd om een keer nasi te maken zonder een pakje/zakje kruidenmix te gebruiken. Dus speurde ik het Internet af naar manieren om de kruidenmix te vervangen. Al gauw werd me duidelijk dat gemalen komijn (djinten) en gemalen korianderzaad (ketoembar) de voornaamste smaakmakers in nasi zijn. Dus ging ik aan de slag.

Het is een super makkelijk gerecht geworden dat geheel in de stijl van deze blog binnen het uur op tafel staat. Hier komt het recept!

Ingrediënten voor een grote pan nasi:
– 250 gram zilvervliesrijst
– een pak nasigroente met rode peper en taugé (bijv. Lidl)
– twee teentjes knoflook
– een ui
– een stukje gember (ong. 5 cm)
– een theelepel gemalen korianderzaad
– een theelepel gemalen komijn
– vier eetlepels ketjap
– een scheut olijfolie
– 600 gram kipfilet

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies van het pak. Snijd ondertussen de kip in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn.
Verwarm de olijfolie in een wokpan en bak de kip gaar. Als de kip bruin begint te worden, voeg je de ui, gember en knoflook toe en bak je deze even kort mee. Voeg nu het groente pakket, met uitzondering van de peper, en de kruiden toe. Roerbak de groente, tot deze een derde geslonken is. Nu kan de peper erbij. Bak kort mee en doe dan de rijst erbij. Roer deze samen met de ketjap door de groente en kip, totdat het goed gemengd is. Proef of je de smaak goed vindt. Voeg eventueel nog wat zout, peper, komijn of korianderzaad toe. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Nasi zonder zakjes-lovetocookhealthy (5)

Nasi zonder zakjes-lovetocookhealthy (4)

Nasi zonder zakjes-lovetocookhealthy (3)

Nasi zonder zakjes-lovetocookhealthy (2)

6 gedachtes over “Nasi zonder pakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s