Vandaag staat er een makkelijke kipkerrie op het menu. Echt een simpel gerecht dat snel op tafel staat en er komt geen pakje aan te pas.
Ik gebruik in dit recept diepvriessperziebonen, omdat het tijd scheelt en ook redelijk goedkoop is. Je hebt verder niet veel ingrediënten nodig en dat is ook wel fijn als je snel aan tafel wilt.
Ingrediënten voor twee personen:
– een kopje zilvervliesrijst
– twee stukken kipfilet
– 200 gram diepvriessperziebonen
– twee tomaten
– een ui
– drie theelepels kerriepoeder
– zout en peper
– olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Snijd de kipfilet fijn en marineer twee theelepels kerriepoeder en een scheut olijfolie. Laat even marineren en snijd ondertussen de tomaten in blokjes en snipper de ui.
Doe een klein beetje olie in de pan en bak de ui en kipfilet bijna bruin. Voeg de sperziebonen toe en roer goed door. Voeg na een paar minuten de tomaten en nog een theelepel kerriepoeder toe en roerbak deze gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de rijst af en schep op de borden. Verdeel de kipkerrie ook over de borden. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Wat fijn dat dit zo snel klaar is! Lijkt me ook erg lekker 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je 😊
LikeLike