Simpel speltbrood (basisrecept)

Ik was al een tijdje op zoek naar een makkelijk broodrecept, waarbij je niet uren moet wachten tot het brooddeeg gerezen is. Ik maakte al eens kleine speltbroodjes, maar nu wilde ik ook een groot brood maken dat ik als basis kan gebruiken voor bijvoorbeeld speltrozijnenbrood.

Dit recept is perfect. Het speltbrood is makkelijk te bereiden en de oven doet het werk. Even geduld dus en je hebt binnen anderhalf uur een heerlijk brood op tafel staan. Daarnaast heb je maar vijf ingrediënten nodig, dus hoe fijn is dat?

Ingrediënten voor 1 brood:
– 480 gram speltbloem
– een theelepel zout
– een theelepel baking soda
– drie eetlepels honing
– twee volle cups melk (472 ml)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 70 minuten. Mix het speltbloem, zout en de bakingsoda in een grote kom.
Roer in een andere kom de melk en honing doorelkaar. Gebruik een mixer met deeghaken en voeg voorzichtig de melk en honing bij de droge ingrediënten. Mix totdat er een mooi deeg ontstaat. Stort het deeg in een ingevet broodbakblik en bak het brood in maximal 70 minuten gaar. Laat afkoelen in de oven en snijd in plakken.
Wij aten het brood warm bij een kom soep.

Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.

Tip: bewaar het brood in een papieren zak of in een schone theedoek, zo blijft het lekker knapperig.

Simpel speltbrood-basisrecept-lovetocookhealthy

Simpel speltbrood-basisrecept-lovetocookhealthy (2)

Simpel speltbrood-basisrecept-lovetocookhealthy (4)

Simpel speltbrood-basisrecept-lovetocookhealthy (3)

6 gedachtes over “Simpel speltbrood (basisrecept)

  1. Ik heb het brood met amandelmelk gemaakt ivm koemelkallergie en een beetje boter (15gr wajang)erbij. En havermoutvlokken er boven op, met een beetje olijfolie hierop tegen verbranden. Het ziet er mooi uit en smaakt heerlijk. Ik had geen gist in huis maar wel baking soda. Dus bedankt voor dit recept! Helaas kan ik geen foto plaatsen 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s