Vorig jaar was hij er ineens, het bananenbrood. Langzaam maar zeker werd de hype opgepakt en kwamen er steeds meer varianten en ik deed daar als foodblogger natuurlijk ook aan mee.
Ik maakte al eens een bananenbrood zonder chocolade en een bananenbrood zonder suiker. Dit basisrecept voor bananenbrood is echt heel simpel en bevat geen noten of chocolade. Die kun je natuurlijk altijd toevoegen, maar dat heb ik niet gedaan, omdat ik echt een basisrecept wilde publiceren.
Ingrediënten:
– 57 gram boter, op kamertemperatuur
– 260 gram speltbloem
– twee bananen, geprakt
– 80 ml magere yoghurt
– een kneepje agavesiroop
– twee eieren
– een snuf zout
– een theelepel ongezoet vanillepoeder
– 3/4 theelepel baking soda
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 60 minuten. Meng de droge ingrediënten met elkaar.
Doe de boter in een kom en klop zacht met een mixer. Voeg de eieren toe. Als dit gemengd is voeg je de bananen en yoghurt toe. Mix tot het goed gemengd is. Voeg nu de droge ingrediënten toe en mix kort. Maak op smaak met een kneepje agavesiroop.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood in ongeveer 50-60 minuten gaar. (Check met een cocktailprikker) Laat even afkoelen en haal vervolgens uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rek. Eet smakelijk!
Je kunt het brood heel goed in plakken snijden en invriezen.
Jammie, ik vind bananenbrood zo lekker! En op de een of andere manier voelt het toch altijd nog een beetje gezond.. Vooral als je het met speltbloem en agavesiroop maakt zoals jij, goed idee!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je! ☺
LikeLike