Bananenbrood met perzik

Vandaag heb ik weer een lekkere variatie op mijn bananenbrood voor je. Een fris bananenbrood met lekkere stukjes perzik.
Bananenbrood met perzik
Net als andere bananenbroden kun je dit bananenbrood met perzik invriezen, zodat je altijd iets lekkers in de vriezer hebt liggen.

Ingrediënten:
– 240 gram speltbloem
– 3 bananen
– 1 theelepel bakpoeder
– een halve theelepel bakingsoda
– een theelepel kaneelpoeder
– 1/8 theelepel nootmuskaat
– een snuf zout
– 2 eieren
– 1 1/2 theelepel vanille-extract
– 60 gram Griekse yoghurt 2%
– 30 ml honing
– 60 ml magere melk
– een klein blikje perzikken

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 50 minuten.

Doe de bloem, het bakpoeder, bakingsoda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en meng goed.

Mix in een andere kom de eieren, vanille en Griekse yoghurt. Prak de bananen fijn en voeg samen met de honing bij de natte ingrediënten.

Stort nu om en om het bloemmengsel en de melk in de natte ingrediënten en mix tot er een mooi glad beslag ontstaat.

Snijd de perzikken in stukjes. Haal op een handje perzikken na, de perzikken door een beetje bloem en schep ze dan voorzichtig in het mengsel.

Stort het mengsel in een silliconenbakvorm en leg de overgebleven perzikstukjes bovenop.

Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar.
Bananenbrood met perzik
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

2 gedachtes over “Bananenbrood met perzik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s