Vandaag heb ik weer een lekkere variatie op mijn bananenbrood voor je. Een fris bananenbrood met lekkere stukjes perzik.
Net als andere bananenbroden kun je dit bananenbrood met perzik invriezen, zodat je altijd iets lekkers in de vriezer hebt liggen.
Ingrediënten:
– 240 gram speltbloem
– 3 bananen
– 1 theelepel bakpoeder
– een halve theelepel bakingsoda
– een theelepel kaneelpoeder
– 1/8 theelepel nootmuskaat
– een snuf zout
– 2 eieren
– 1 1/2 theelepel vanille-extract
– 60 gram Griekse yoghurt 2%
– 30 ml honing
– 60 ml magere melk
– een klein blikje perzikken
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 50 minuten.
Doe de bloem, het bakpoeder, bakingsoda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en meng goed.
Mix in een andere kom de eieren, vanille en Griekse yoghurt. Prak de bananen fijn en voeg samen met de honing bij de natte ingrediënten.
Stort nu om en om het bloemmengsel en de melk in de natte ingrediënten en mix tot er een mooi glad beslag ontstaat.
Snijd de perzikken in stukjes. Haal op een handje perzikken na, de perzikken door een beetje bloem en schep ze dan voorzichtig in het mengsel.
Stort het mengsel in een silliconenbakvorm en leg de overgebleven perzikstukjes bovenop.
Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Lijkt me erg lekker =)! Binnenkort maar eens proberen =)
LikeLike
Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
LikeGeliked door 1 persoon