Vorig jaar maakte ik de kip kerrie salade en dit is een van mijn populairste artikels op mijn site. Daarom besloot ik nu een kipsaté salade te maken.
Het leuke van dit soort salades is dat het eigenlijk heel makkelijk te maken is. Ik maakte dit op een zondag voor de lunch. We besmeerden er dik vier broodjes mee en vonden het echt super lekker. Je kunt deze kipsaté salade natuurlijk ook op toastjes serveren. Hier komt het recept.
Ingrediënten:
– een stuk kipfilet
– drie eetlepels pindakaas
– drie theelepels sojasaus
– twee theelepels ketjap
– een halve theelepel gemberpoeder
– een theelepel olijfolie
– gekookt water
Bereidingswijze:
Als eerste pocheer je de kip: Breng het stuk kipfilet in water aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit en laat de kip 15 minuten staan. Zo gaart de kip langzaam en wordt hij niet droog.
Meng de pindakaas, sojasaus, ketjap, gember en olijfolie. Er ontstaat nu een dikke saus, die je verdunt met een paar scheutjes gekookt water. Als de kip klaar is, trek je deze met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de kip door de saus en roer goed door. Proef! Ik vond het niet nodig om nog zout en peper toe te voegen. De volgende keer ga ik denk ik sambal toevoegen voor een extra pittige bite. Zoals je ziet, is de kipsaté salade snel klaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Lekker! Ik hou altijd wel van een kipsate salade op mijn brood, maar nog lekkerder om zelf te maken waarschijnlijk!
LikeGeliked door 1 persoon