Je kent ze vast wel, die heerlijke chocolade amandelen die bij de notenboer altijd pontificaal in beeld liggen. Zo ontzettend lekker en vaak kun je ze in melk en witte chocolade krijgen. Heerlijk gewoon.
En waarom zou je die niet zelf kunnen maken? Het is namelijk super makkelijk en je hebt maar twee ingrediënten nodig. Perfect dus voor een makkelijk op maandagrecept.
Ingrediënten:
– een reep smeltchocolade, puur (hoe puurder, hoe beter)
– rauwe amandelen, bruin en wit (zoveel als je wilt)
Bereidingswijze:
Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg nu de amandelen toe en zorg dat ze goed met chocolade bedekt zijn. Met behulp van twee kleine vorkjes hevel je een voor een de amandelen uit de pan naar een met bakpapier beklede bakplaat. Als je de gewenste hoeveelheid amandelen door de chocolade hebt gehaald, zet je de bakplaat een uur in de koelkast.
Daarna haal je de amandelen van het bakpapier en doe je ze in een schaaltje. Ik bewaarde ze in de koelkast en smulde er af en toe van.