30 dagen geen chocolade – week 1

 

Soms heb ik van die periodes dat ik veel, maar dan ook veel te veel chocolade eet. Vooraf aan de feestdagen en dan voornamelijk in de maand december, had ik volledig toegegeven aan mijn chocolade verslaving. Zo erg dat ik de chocolade weer achteloos in mijn mond stopte en er niet meer van genoot.

Dus besloot ik 30 dagen geen chocolade te eten en ik begon op 29 december. Ik hou gedurende deze 30 dagen een dagboek bij, zodat je kunt lezen hoe het mij vergaat.

 

Dag 1
Ik ben het helemaal zat. Ik heb veel te veel chocolade gegeten en ik geniet er totaal niet meer van. Ik mag van mezelf helemaal geen chocolade, dus ook niet verwerkt in koekjes, toetjes, etc. ’s Avonds drink ik een kop thee en heb ik het idee dat ik iets mis. Juist ja, chocolade. Dat was de afgelopen maand mijn toetje ’s avonds. Ik probeer aan iets anders te denken en neem wat dropjes, terwijl ik de ramen van onze nieuwe woning schoonmaak. De rest van de avond heb ik niet meer aan chocolade gedacht.

Dag 2
Vol goede moed kom ik ’s ochtends op kantoor. Op het moment dat ik thee wil zetten, ruik ik de overbekende lucht van chocolade. Geweldig, er staat een bord Scholiertjes met melkchocolade in de keuken. Ik negeer het bord de rest van de dag. Gelukkig is het laatste koekje om half drie opgegeten door een collega en is de zoete geur weg.

Dag 3
Vandaag is de laatste dag van het jaar en het is zo druk op het werk, dat ik niet eens aan chocolade denk.

Dag 4
Vandaag werk ik de hele dag in de tuin en schrijf ik me in bij de sportschool. Ik heb totaal geen behoefte aan chocolade.

Dag 5
Ik volg in de ochtend een les kickboksen en heb later een afspraak met een fitnessinstructeur. ’s Middags gaan mijn vriend en ik winkelen voor ons huis en dan gebeurt het: bij de thee eet ik een brownie. Ik ben totaal vergeten dat daar natuurlijk ook chocolade in zit. Ik zal de challenge daarom met een dag verlengen.

Dag 6 & 7
Op zondag opnieuw een drukke dag in het huis. Op maandag is het weer druk op het werk en iedereen heeft goede voornemens om dit jaar toch echt beter op de lijn te letten. Er is dan ook niemand die met chocolade aan komt zetten.

De eerste week zit erop. Op mijn foutje na op zaterdag, heb ik het goed volgehouden. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk totaal niet bezig ben met chocolade, dus dat scheelt. Daarnaast is het gewoon te druk om te snakken naar een stuk chocolade. Ik ga met goede moed week twee in!

4 gedachtes over “30 dagen geen chocolade – week 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s