Simpel en makkelijk kerstdiner

Allereerst fijne kerstdagen iedereen! Vandaag laat ik je zien dat je ook met gezonde(re), simpele recepten een mooi kerstmenu kunt maken. Het hoeft niet altijd restaurantwaardig te zijn, als het maar lekker is en je er niet uren op hoeft te zweten. Hieronder geef ik je per gang een paar opties, zodat je lekker kunt smullen en tegelijk niet helemaal zondigt. Een aantal gerechten kun je al een dag van tevoren klaarmaken, zodat je tijdens de kerstdagen niet de hele dag in de keuken hoeft te staan.

Voorgerecht
Ik vind het altijd fijn om vooraf soep te eten. Het mooie ervan is dat je de soep een dag van tevoren kunt maken, zodat je deze op de dag zelf alleen maar hoeft op te warmen. Mijn favoriete kerstsoepen zijn een simpele pompoensoep, de pittige geroosterde paprikasoep en de romige zucchinisoep. Serveer de soep in je mooiste borden en leg voor de extra kersttouch mooie kerstservetten onder de borden.

Romige zucchinisoep-lovetocookhealthy-6

Simpele pompoensoep-lovetocookhealthy (2)

image

Hoofdgerecht
Voor de vleeseters is gevulde kipfilet uit de oven een simpel en toch lekker recept. Eet je liever vis? Wat dacht je dan van koolvisfilet uit de oven of zalm met honing en gember uit de oven??

Oven-gevulde-kipfilet

IMG_0757-0

Zalm-honing-knoflook-lovetocookhealthy

Bijgerecht
Als bijgerecht kun je kiezen voor aardappelpartjes uit de oven of romige zoete aardappelpuree. De (geroosterde) groente die bij de recepten voor de hoofdgerechten zitten kun je weg laten en vervangen voor stoofpeertjes, deze kun je namelijk ook een dag van tevoren klaarmaken.

Zoete aardappel puree-lovetocookhealthy

Aardappels met tijm-uit de oven-lovetocookhealthy

Dessert
Deze gezondere cheesecake is helemaal zoals je van mij gewend bent. Gezonder dan een gewone cheesecake, maar zo lekker dat je het verschil niet proeft. Wil je liever iets met chocolade? Wat dacht je dan van deze banana bounty? Of wil je toch liever deze gezondere Eatons mess? Wat een keuzestress 😉

Etonsmess-lovetcookhealthy-gezonder

Banana-bounty-lovetocookhealthy (4)

Gezondere cheesecake-lovetocookhealthy (2)

Wat je ook kiest, ik weet zeker dat je zult smullen! Geniet van jouw simpele, maar toch heerlijke kerstdiner!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s