Makkelijk op maandag: snelle pasta met tonijn

Dit pastagerecht is ideaal als je allemaal groente in de koelkast hebt liggen, die eigenlijk niet lang meer kunnen. Dat was natuurlijk weer eens bij mij het geval. Ik had nog rode pepers, champignons en bosuitjes liggen en die heb ik in dit simpele pastagerecht verwerkt.

Sinds mijn vriend en ik vorig jaar in Italië op vakantie zijn geweest, heb ik mijn manier van pasta maken aangepast. Waar ik voorheen meer saus dan pasta had en dus een soort van saussoep met wat pasta zat te eten, maak ik nu meer pasta en minder saus of bestaat mijn saus enkel uit groenten. Dit pasta recept kun je aanpassen als je weet, maar geeft je een idee wat je kunt doen.

Ingrediënten voor twee personen:
– volkoren pasta voor twee personen
– een groot blik tonijn op olijfolie
– twee bosuitjes
– een rode peper
– een half bakje champignons
– een teen knoflook
– zout en peper
– (optioneel 30+ geraspte kaas )

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Zet ondertussen een wokpan op het vuur. Trek het blik tonijn open en drup een beetje olijfolie uit het blikje in de pan. Druk de rest van de olie uit de tonijn. Was en snijd de champignons, peper en bosuitjes. Doe nu de tonijn in de pan en wok kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roerbak gaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en verdeel de groenten en tonijn over de pasta. (Maak eventueel af met geraspte kaas.) Serveer direct. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 15 minuten

Pasta-tonijn-lovetocookhealthy

Snelle pasta-tonijn-lovetocookhealthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s