Hartige taart met doperwten

Normaal gesproken maak ik mijn hartige taarten met zalm en broccoli, maar deze keer koos ik ervoor om eens iets heel anders te maken. Namelijk een hartige taart met doperwten.

Het is een simpele taart, die binnen no-time op tafel staat. De combinatie van zoute feta, met de zoete munt en doperwten is echt heerlijk. Mijn vriend vond de taart ook erg lekker en nam zelfs nog een stukje.

Ingrediënten:
– vijf plakken hartige taartdeeg, ontdooid
– 400 gram bevroren doperwten
– 250 gram feta
– twee handjes verse munt
– een witte ui, in stukjes
– twee theelepels oregano
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 190 graden voor en stel in op 30 minuten. Doe de feta, ui, munt en oregano in een hakmolen of blender en mix tot een gladde massa. Beleg een taartvorm of springvorm met het hartige taartdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel het fetamengsel over de bodem en strooi de doperwten erover. Sprenkel er een beetje olijfolie over en zet de taartvorm in de oven en bak hem gaar. Snijd aan en serveer. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten

Hartige taart-doperwten-lovetocookhealthy
Doperwtentaart-lovetocookhealthy

Een gedachte over “Hartige taart met doperwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s