Pannenkoeken met rode bieten

De rode biet domineert veel van mijn recepten. Sinds ik deze groente heb herontdekt, heb ik er al vele gerechten mee gemaakt, zoals rode bietensoep, rode bietensalade en de rode bieten smoothie, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Vandaag laat ik je zien dat je rode bieten ook heel goed kunt verwerken in een alledaags recept als pannenkoeken. Je krijgt dan rode/roze pannenkoeken. Ideaal als jij of je kind niet veel groente binnenkrijgt. Ik vind het recept echt super uitgevallen en je kunt de pannenkoekjes met rode bieten met wat yoghurt of kwark serveren .

Ingrediënten voor vier personen:
-een pakje voorgekookte rode bieten, in blokjes gesneden
– 200 gram bloem
– een theelepel bakpoeder
– twee eieren
– een theelepel vanille extract
– 250 ml melk
– 3 eetlepels honing

Bereidingswijze:
Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom. Mix in een andere kom de eieren, honing en het vanille extract. Pureer de rode biet samen met de melk tot een egaal geheel en voeg dit bij het eimengsel. Mix het geheel goed. Voeg nu het natte mengsel bij de bloem en mix totdat er een pannenkoekbeslag ontstaat.
Zet een koekenpan met wat olie of boter op een laag vuur en bak nu grote pannenkoeken of kleintjes met het mengsel. Keer de pannenkoekjes om als ze licht bruin zijn. Je zult zien dat je de pannenkoekjes iets langer moet bakken om ze gaar te krijgen, maar als je ze op hoog vuur zet, dan worden ze binnen no time zwart.
Eet smakelijk!

Beslag-pannenkoeken-rode biet

Pannenkoekjes-rode biet-yoghurt

5 gedachtes over “Pannenkoeken met rode bieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s