Makkelijk op maandag: gezondere quesadillas

De quesadilla is een van de populairste gerechten van de Mexicaanse keuken. Het woord quesadilla is afgeleid van het woord queso (kaas) en dat is best logisch, want een quesadilla bestaat voornamelijk uit gesmolten kaas en verder uit tortillas.

Er zijn veel varianten op de traditionele quesadilla en deze die ik maakte is daar een van. Aangezien er in het originele recept geen crème fraîche zit, heb ik dat in tegenstelling tot andere recepten, niet gebruikt. Ik heb wat extra ingrediënten toegevoegd aan de originele ingrediënten.

Ingrediënten voor vier personen:
– een pak volkoren wraps
– een doosje champignons
– twee bosuitjes
– een blikje maïs
– een bakje kalkoenreepjes
– geraspte kaas 30+
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Was de champignons en snijd deze en de bosuitjes fijn. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en wok de groenten gaar. Voeg de kalkoenreepjes erbij en wok kort mee. Maak nu een grilpan warm en leg er een wrap op. Beleg met de groenten en strooi er wat kaas over. Leg er een tweede wrap op en druk aan. Keer na een paar minuten om en bak de andere zijde kort aan. Leg op een bord en snijd in vieren. Herhaal dit totdat alle wraps gebakken zijn. Leg vier driehoekjes op ieder bord. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 20 minuten

Quesadillas-champignon-kalkoen

Quesadilla-volkoren-champignons

Quesadillas-champignons-mais

Een gedachte over “Makkelijk op maandag: gezondere quesadillas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s