Cake met kiwi

Ik eet graag kiwi´s, maar alleen als ze rijp zijn. Nu had ik nog drie kiwi´s liggen die overrijp waren en dan vind ik er zo´n nare smaak aan zitten. Maar ja, weggooien is ook zo zonde. Ik maak er dan liever nog iets lekkers mee.

Maar wat kun je er dan nog mee maken? Een smoothie is een goede optie, maar je kunt ook helemaal in een andere richting denken en een heerlijke cake met kiwi maken. Dit recept voor een cake met kiwi is heel makkelijk. De oven doet het meeste werk en het resultaat is een lekkere cake met een twist.

Ingrediënten:
– drie overrijpe kiwi´s, geschild en geprakt
– twee cups (spelt)bloem
– 1/2 cup boter, op kamertemperatuur
– 2/3 cups kokosbloesemsuiker
– 1/2 theelepel zout
– twee eieren
– een theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel baking soda

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten. Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm en vet deze in.
Zeef de (spelt) bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
Mix in een andere kom de boter en de eieren luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een glad geheel. Roer de kiwi erdoor. Spatel nu voorzichtig de droge ingrediënten, totdat er een mooi stevig beslag ontstaat. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. De cake is klaar als een cocktailprikker er schoon uit komt. Eet smakelijk!

Beslag-cake-kiwi

Cake-kiwi-klaar

Kiwi-cake-2

4 gedachtes over “Cake met kiwi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s