In mijn voorraadkast lag nog een zak pistachenoten, waarvan de houdbaarheidsdatum bijna in zicht was. Tijd dus om iets lekkers te maken met pistachenoten.
Ik had gelijk alweer een aantal recepten in mijn hoofd, maar besloot om eerst eens een gezond toetje te maken. Het resultaat hiervan is deze heerlijke, healthy pistachepudding.
Ingrediënten voor twee personen:
– een rijpe avocado
– 1/4 cup geweekte pistachenoten
– 5 eetlepels agavesiroop
– 5 eetlepels water
– een snuf zout
– een à twee theelepels vanille-extract
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer of mix tot een gladde massa. Giet het mengsel in twee glazen en zet een half uur in de koelkast. Maak af met wat (gemalen) pistachenoten.
Mocht je deze healthy pistachepudding vooruit willen maken, zorg dan dat je het mengsel invriest. Hiermee voorkom je dat de avocado bruin wordt.