Als sinds mijn eerste kennismakking met de zoete aardappel, ben ik hier ontzettend fan van. Ik koop vrijwel nooit meer de gewone aardappel en ik heb standaard een paar zoete aardappels liggen.
Ik maak er gebakken aardappels, tortilla en stamppot, zoete aardappelpuree en zelfs zoete aardappelcake mee.
Maar ik maak ook regelmatig deze heerlijke oven friet.
Ingrediënten voor twee personen:
– twee zoete aardappelen
– zout
– paprikapoeder
– optioneel: chilipoeder, komijn, kurkumma, etc.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakken en vervolgens in reepjes. Doe de reepjes in een kom en voeg alle specerijen toe.
Mix goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier of in een bakblik.
Bak de zoete aardappel friet in 30 minuten goudbruin in de oven. Keer de friet wel tussentijds, zodat de zoete aardappel friet aan alle kanten goed gaar wordt.
Ik vind dit een lekkere aanvulling voor een maaltijd met groente en vlees/vis. Je kunt ze ook als snack eten met mayonnaise.
Houd er wel rekening mee dat de zoete aardappel uit de oven niet heel knapperig wordt, maar ontzettend lekker is hij wel.
Gisteren nog gemaakt…. Hmmm wat is dat toch lekker. De zoete aardappel heb ik ook standaard in huis, en je kan hem lang bewaren. Enige nadeel is dat ze knoerhard zijn om te snijden, zoals voor frites.
LikeLike
Ja, het blijft hier ook favoriet! Inderdaad heb je wel wat kracht nodig om te snijden 😊
LikeGeliked door 1 persoon