Voor deze makkelijk op maandag moet je een klein beetje voorbereidingen treffen, maar dan staat het eten ´s avonds snel op tafel.
Ik maakte deze runderschotel of stoofschotel op een druilerige dag, waarop het meer dan vierentwintig uur regende. Deze warme maaltijd was precies wat ik nodig had. Nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.
Ingrediënten voor twee personen:
– een bakje biefstukpuntjes
– een bakje champignons
– twee tomaten
– een halve broccoli
– een teen knoflook
– drie eetlepels sojasaus
– een eetlepel sesamolie
– rijst
– een blokje runderbouillon
Bereidingswijze:
– Marineer ´s ochtends de biefstukpuntjes in een mengsel van sojasaus, sesamolie en knoflook. Dek af en zet in de koelkast.
´s Avonds
-Zet water op en los een blokje runderbouillon hierin op. Kook de rijst hierin gaar.
– Snijd de brocolli, tomaten en champignons fijn. Zet een wokpan op het vuur en bak de biefstukpuntjes in de marinade gaar. Voeg de groenten toe, zet het vuur lager en doe het deksel op de pan. Stoom de groenten gaar. Giet de rijst af en schep op het bord. Schep nu ook de groenten en biefstuk erbij. En klaar alweer. Eet smakelijk!