Surprise blog: Quinoa pizza

Hallo nieuw favoriet gerecht! Ik maakte deze pizza met een bodem van quinoa afgelopen weekend en ik kan je zeggen, ik ga hem vaker maken. Wat een geweldige bodem. Dun, knapperig en met een klein beetje voorwerk in 45 minuten klaar. Bijkomend voordeel is dat hij is niet zo vet is, dus is er ook geen kans op brandend maagzuur.

Ik maakte al een pizza met een bodem van rijst, maar deze is net even wat minder werk. En als je de bodem eenmaal gemaakt hebt, kun je eindeloos variëren met de toppings. Ik koos voor een simpele pizza met tomatensaus, basilicum en kaas, maar ik laat het aan jou om je eigen pizza hiermee te maken.

Ingrediënten voor een pizza van 26 cm
– 130 gram quinoa (6-8 uur in water geweekt)
– 1/4 cup water
– een halve theelepel bakpoeder (Dr. Oetker, deze is glutenvrij)
– een halve theelepel zout
– twee eetlepels olijfolie

Topping:
– zeven volle eetlepels Tomato Frito
– geraspte kaas 30+
– zeven blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
Zet de oven op 220 graden en stel in op 15 minuten. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet lichtjes in. Spoel de geweekte quinoa goed af en doe in een blender of in een kom van een staafmixer. Voeg het water, bakpoeder, zout en de olijfolie toe en mix tot er een gladde massa ontstaat. Verspreid het beslag over de bodem van de springvorm. Zet de springvorm in de oven en bak gedurende 15 minuten gaar. Na deze tijd, draai je de bodem voorzichtig om (het bakpapier kan blijven plakken, dus trek voorzichtig los) en bak de andere kant in ongeveer 10 minuten op 220 graden gaar.
Beleg nu de bodem met de tomatensaus, kaas en basilicum en bak de pizza in 12-15 minuten op 220 graden af. Snijd aan en eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten (+ 6-8 uur weken)
Pizzabeslag-quinoa-pizza-lovetocookhealthy

Pizza-quinoa-lovetocookhealthy

Quinoa-pizza-lovetocookhealthy

Een gedachte over “Surprise blog: Quinoa pizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s