Overnight oats

Ik eet meestal mijn havermout warm, maar ik vind het in de zomer lekker om havermout koud te eten. Dus maak ik dan healthy overnight oats.

Toen ik nog geen food blog schreef, zag ik overnight oats al vaak voorbij komen. Eerst moest ik er niet aan denken om het te eten, maar het is heel erg lekker. Standaard ingrediënten zijn melk, havermout en kaneel. Wat je er dan nog doorheen gooit is helemaal aan jou!

Ik maak mijn overnight oats als volgt:
– vijf à zes eetlepels havermout
– een snuf kaneel
– een eetlepel lijnzaad (het liefst gebroken)
– (soja) melk
– rauwe cashewnoten

Toppings:
– vers fruit
– cacao nibs

Bereidingswijze:
Meng de droge ingrediënten door elkaar en giet de melk erover totdat de havermout onder de melk staat. Dek af en zet in de koelkast. Gedurende de nacht nemen de droge ingrediënten de melk op en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijtje. Maak af met fruit of bijvoorbeeld cacao nibs.

Probeer ook eens met banaan en pindakaas. Heerlijk voedend als je ´s ochtends gaat sporten.
Overnight-oats-klaar

Een gedachte over “Overnight oats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s