Makkelijk op maandag: Linzensalade

Voor deze makkelijk op maandag maakte ik een snelle linzensalade. Ik gebruikte hiervoor de linzen die ik over had van de linzenhummus en kookte ze kort in groentebouillon om ze smaak te geven.

De salade is binnen een paar minuten klaar en is erg gezond. Bijkomend voordeel is dat je niet allemaal ingrediënten moet kopen. De salade zelf bestaat uit maar zeven ingrediënten (zout en peper niet meegeteld). Heerlijk toch om je maandag mee te binnen? Het recept is als volgt:

Ingrediënten voor twee personen:
– een blikje linzen uitgelekt of als je voor verse linzen gaat 200-300 gram gekookt
– een rode paprika
– 100 gram feta
– acht radijsjes
– twee blikjes tonijn (op olijfolie) of een grote
– een bouillonblokje (groente of kip)
– zout, peper
– balsamicoazijn

Bereidingswijze:
Kook de linzen kort in de bouillon, giet af en verdeel over twee borden. Terwijl de linzen afkoelen op het bord, snijd je de paprika en radijsjes fijn. Snijd de feta in kleine blokjes en laat de tonijn uitlekken (er mag wel een beetje olie overblijven bij de tonijn). Verdeel nu de radijsjes, paprika, tonijn en feta over de borden. Maak af met zout, peper en balsamicoazijn. Eet smakelijk!

Linzensalade_tonijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s