Als variant op de gewone torilla de patatas kun je ook een tortilla maken met zoete aardappelen.
Het recept voor deze variant op de Spaanse tortilla de patatas is heel makkelijk. De smaak is iets zoeter, maar daarom niet minder lekker. Ik vind hem juist nog lekkerder!
Ingrediënten:
– 3 flinke zoete aardappelen
– 5-6 eieren
– 1 rode ui
– zout, peper, olijfolie
Bereidingswijze:
Zet een plat bord neer en beleg met keukenpapier. Zet hierop een vergiet.
Snipper de ui en schil de zoete aardappelen en snijd deze in halve, zeer dunne maantjes. Pak nu een grote koekenpan en doe hier flink wat olijfolie in. Wacht tot de olie warm is en bak dan de ui, totdat deze glazig en licht bruin is. Schep de ui uit de pan in het vergiet en laat uitlekken. Doe nu de aardappelpartjes in de pan. Doe niet teveel tegelijk anders garen ze niet. Bak de partjes tot ze bruin beginnen te worden en schep ze vervolgens bij de ui in het vergiet. Ga zo door totdat je alle aardappelen hebt gebakken.
Breek de eieren en doe ze in een kom. Klop ze los met zout en peper. Doe nu de aardappelen en ui bij de eieren en roer goed door. Laat zo´n vijf minuten staan.
Haal nu de olie uit de pan en veeg schoon met een stuk keukenrol. Zorg ervoor dat er een beetje olie (paar druppels) overblijft in de pan. Verwarm de pan en giet het aardappel-ei-ui-mengsel in de pan. Maak eventueel egaal met een vork. Zet het vuur niet te hoog en doe een deksel op de pan. Bak de tortilla in 3-5 minuten gaar aan de ene kant. Pak nu een pannenlap en keer de tortilla met behulp van het deksel. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en bak deze kant ook in 3-5 minuten bruin. De tortilla hoeft niet helemaal droog te zijn van binnen.
Haal de tortilla uit de pan en serveer met een groene salade. Eet smakelijk!
– Je kunt hem ook in kleine stukjes snijden voor een tapasavond.
– Ook lekker op stokbrood. Besmeer deze dan met tomaat en leg daar een plak tortilla op.
– Je kunt de tortilla zowel koud als warm eten. Maak hem dus gerust een dag van tevoren.
Good blog postt
LikeLike
Thanks!
LikeLike