Na het succes van mijn Oreo bonbons, besloot ik dat mijn volgende stap het maken van gezondere “Ferrero Rocher” bonbons zou zijn. Deze heerlijke chocolaatjes zijn in het echt al prijzig, maar ze zelf maken vereist ook een kleine greep in de geldbuidel. Bijkomend voordeel is dan wel, dat je ze zelf maakt en dus zelf kunt beslissen hoe gezond je ze maakt.
Mijn collega’s vonden ze erg lekker. Ik moest er maar een handeltje in beginnen. Misschien heb ik mijn roeping gevonden. Nou, hier komt dan het recept.
Ingrediënten:
– 170 gram hazelnootboter (bijv. AH biologische afdeling)
– 1/2 cup cacaopoeder
– 1/4 cup kokosolie (zonder geur of smaak)
– drie eetlepels honing
– 1/4 cup amandelmelk
– twee flinke handen hazelnoten, fijngemalen (ik gebruikte rauwe hazelnoten)
– een halve reep smeltchocolade
Bereidingswijze:
Doe de hazelnootboter (zonder de olie die erop zit), cacaopoeder, kokosolie, honing en amandelmelk in een kom en mix glad. Dek de kom af en zet een half uur in de koelkast.
Leg een bakblik klaar en leg er bakpapier op. Draai 24 balletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat. Haal nu de balletjes door de hazelnoten, leg terug en dek af en zet het bakblik weer in de koelkast.
Laat de balletjes minstens een uur hard worden.
Smelt de chocolade au-bain Marie. Haal met behulp van een cocktailprikker de balletjes door de chocolade en leg weer terug op het bakblik. Strooi er nog wat hazelnootkruimels over, dek af en zet terug in de koelkast.
Ze zijn klaar als de chocolade gestold is.
Bewaar ze luchtdicht in de koelkast, dan blijven ze een week goed. Je kunt ze ook invriezen.
Je kunt ook een hazelnoot in het midden van de balletjes doen voor meer bite.
Een gedachte over “Make it yourself: “Ferrero Rocher””