Spinaziesalade met aardbeien

Een van de oma´s van het Spaanse au-pairgezin waar ik woonde, was vroeger chef-kok geweest. Ze probeerde me dan ook van alles te laten eten en was dan ook zwaar beledigd toen ik een keer toch echt weigerde om haar stoofpot met konijn te eten.

Gelukkig kon ik wel goed bij haar doen door samen met haar naar het kookprogramma van haar favoriete tv-kok te kijken. Dit gerecht is dan ook geïnspireerd op een recept dat deze chef-kok maakte. Het is een heerlijk zomerse salade die met de zomer in aantocht in de smaak zal vallen. Mijn zus smulde er in ieder geval heerlijk van.

Ingrediënten voor twee personen:
– 150 gram verse spinazie
– 12 aardbeien
– 25 gram pijnboompitten
– honing
– extra virgin olijfolie
– zout

Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en zet weg. Verdeel de spinazie over de borden. Was de aardbeien en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel ze over de salade. Strooi nu de pijnboompitten erover.

Doe een flinke scheut honing, een theelepel olijfolie en een snuf zout in een bakje en roer goed door. Proef even of de olijfolie niet overheerst, voeg anders nog wat honing toe. Schenk de dressing over de salade en serveer de salade. Eet smakelijk!

Spinaziesalade-aardbeien

Spinazie-salade-aardbeien

2 gedachtes over “Spinaziesalade met aardbeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s