Tomaten-pesto hapjes

In Spanje maakten we deze tomaten-pesto hapjes regelmatig en ze waren altijd een hit. We maakten ze toen altijd van bladerdeeg, maar dat eet ik inmiddels niet meer. Dus zocht ik een alternatief en dat werd hartige taartdeeg. Toegegeven, ze worden niet zo fluffy als bladerdeeg, maar de smaak is er niet minder om.

Ingrediënten:
– een plakje hartige taartdeeg/bladerdeeg per hapje, ontdooid
– een tomaat per hapje
– een potje groene pesto
– een ei, geklutst
– zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op 20 minuten.
Laat het deeg ontdooien en kerf voorzichtig een vierkant op 1 cm van de rand en maak kleine inkepingen in het randje. Kijk uit dat je niet met het mes door het deeg gaat. Besmeer de binnenkant van het vierkantje met de pesto en beleg met de tomaat. Maak af met zout en peper. Smeer nu het geklutste ei op het randje, zodat het mooi bruin wordt en in het geval van het bladerdeeg omhoog gaat staan.
Doe ze in de oven en kijk na 15 minuten of ze klaar zijn, zijn ze nog te bleek, laat ze dan tot 20 minuten in de oven zitten.

Tomaten-pesto-hapje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s