Rode bietensalade met tonijn

In het kader van probeer iedere week een product dat je niet veel eet, kocht ik deze week rode bieten. Vroeger maakte mijn moeder ze best vaak klaar, maar ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik ze nog nooit in de dertien jaar dat ik op mezelf woon heb klaar gemaakt. Dus toen ik mijn weekboodschappen deed en ze zag liggen gooide ik ze spontaan in mijn winkelwagen. Ik besloot ter plekke dat ik er een rode bietensalade van zou maken.

Het is een perfect salade Hij vult goed, je kunt er goed mee variëren en het is nog hartstikke gezond ook. Nee ik ga geen preek houden over de vitamines in de rode biet. Wat ik wel ga doen is je mijn recept geven. Daar komt het!

Ingrediënten voor 2-3 personen:
– drie voorgekookte bieten (vacuum verpakt)
– een blik tonijn (in olijfolie)
– vier augurken (in blokjes)
– zilveruitjes naar smaak
– een blikje maïs
– een bosuitje (optioneel)
– twee gekookte eieren
– olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de bieten in blokjes en doe ze in een slakom. Laat de tonijn uitlekken en doe het daarna bij de bieten, samen met de maïs, augurken, zilveruitjes, (het bosuitje), en de eieren. Meng goed door elkaar en maak op smaak met zout, peper en olijfolie. Eet smakelijk!

  • Kies voor een goede tonijn uit blik. Ik ga geen merken noemen, maar huismerk en op water is niet lekker. Zorg voor tonijn van kwaliteit, anders proeft het heel erg naar zee.
  • Zoals je ziet gebruik ik geen mayonaise. Ik hou er persoonlijk niet van en ik probeer zo vetarm te eten, dus vandaar geen vette sausen erover.

  

7 gedachtes over “Rode bietensalade met tonijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s