Pompoensoep met kokos en kerrie

Ook deze week kocht ik een groente die ik erg weinig eet en dat is de flespompoen geworden. Je kunt er verschillende dingen mee maken. Zo maakte ik ooit eens een pompoenstampot, maar je kunt het ook lekker roosteren of er soep van maken.

En dat is wat ik heb gedaan. Een lekkere romige pompoensoep met kokos. Nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het.

Ingrediënten:
– een flespompoen, in stukjes gesneden zonder schil
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 800 ml kippenbouillon
– 150 ml kokosmelk
– zout en peper
– olijfolie

Bereidingswijze:
Doe een scheut olijfolie in de pan en zet op het vuur. Bak de knoflook en de ui licht aan en doe vervolgens de kerriepoeder erbij en zet het vuur laag. Voeg nu de pompoen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het alles zachtjes koken voor ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is.
Pureer nu de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Pompoensoep-kerrie-kokos

Pompoensoep-kokos-kerrie

4 gedachtes over “Pompoensoep met kokos en kerrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s