Bananenbrood zonder chocolade

Laatst zette ik al een recept voor een bananenbrood zonder suiker online. Echter zit daar chocolade in en laat ik nu net mezelf op een chocoladedieet hebben gezet. Het is de bedoeling om een maand lang geen chocolade te eten, dus maakte ik een bananenbrood dat ik gewoon kan eten zonder me schuldig te voelen.

Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gram speltbloem
– 2 theelepels bakpoeder
– een snuf zout
– 75 gram rauwe, ongezouten amandelen en walnoten, fijngehakt
– 30 gram kokos

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en stel in op 45 minuten. Pureer de bananen glad met een staafmixer in een grote kom. Let goed op dat er geen klontjes in zitten! Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Mix/klop het speltbloem. de bakpoeder en het zout door het beslag. Als je geen bloem en bakpoeder meer ziet, roer je voorzichtig de noten door het beslag. Als laatste roer je de kokos erdoor. Vet een cakevorm in met een boter of olie of gebruik een siliconenvorm en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananenbrood in plus minus 45 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit het midden van de cake komt. Als hij klaar is laat je hem even afkoelen en vervolgens haal je hem uit de vorm en laat je hem verder afkoelen op een rooster.

Bananenbrood-geen-chocolade

Bananenbrood-zonder chocolade

2 gedachtes over “Bananenbrood zonder chocolade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s