Gezondere speltkoekjes

Koekjes bakken is leuk. Ik vind het altijd een beetje jammer dat er zoveel suiker in de koekjes zit. Of chocolade. En dat is nu precies het ding. Ik heb mezelf sinds 7 april op een chocoladedieet gezet. Ik mag een maand lang geen chocolade eten. Net nu ik een heerlijk bananenbrood met chocolade had gemaakt en ik al mijn andere snacks ook niet mee kon nemen naar mijn werk. Dus bedacht ik dat ik dan maar gezondere koekjes mee moest nemen naar mijn werk.

Na even nadenken, maakte ik onderstaande recept met speltbloem en kokosbloesemsuiker.

Ingrediënten:
– 100 gram speltbloem
– 50 gram kokosbloemsuiker
– 80 gram boter, op kamertemperatuur
– 1 tl vanillearoma

Bereidingswijze:
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 165 graden (elektrisch 180 graden, gas stand 3-4). Snijd de boter in kleine stukjes en doe het bloem, de suiker, boter en vanille in een kom.
Kneed het geheel tot het deeg een grote bal vormt. Als het blijft plakken voeg je wat meel toe, is het te droog dan kun je wat boter toevoegen.
Rol het deeg uit tot 0.5 cm dikte en steek met vormpjes koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Let goed op dat ze niet te donker worden. Vervolgens laat je de koekjes afkoelen, zodat ze hard worden. Eet smakelijk

  • Ik vind de koekjes zelfs nu nog te zoet. De volgende keer doe ik minder suiker. Ik denk dat 25 gram ook meer dan genoeg is.

Gezondere-speltkoekjes

Speltkoekjes-gezonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s