Gehakt met sperziebonen, kokos en pinda’s

Mijn man is de bedenker van dit heerlijke, makkelijke recept. Wij aten het al vaker, maar ik heb het nog nooit op de site gezet.

Wij aten er normaal gesproken zilverliesrijst bij, maar nu koos ik voor haverrijst. Deze kreeg ik toegestuurd om uit te proberen. Haverrijst heeft veel gezondheidsvoordelen en is ook goed voor de planeet. Lees er hier meer over deze haverrijst van FazerWillja.

Deze maaltijd maak je zoals altijd makkelijk en snel klaar. Lees je mee?

Ingrediënten voor 2-3 personen:
– 250 gram rundergehakt
– 450 gram sperziebonen (vriezer)
– 100 ml ketjap manis
– 1 theelepel sambal badjak
–  haverrijst (of zilvervliesrijst) afgewogen voor 3 personen
– 3 eetlepels geraspte kokos
– 2 handjes pinda’s
– een scheut olijfolie

Bereidingswijze:
– Kook de rijst volgens de instructies van het pak.
– Stoom ondertussen de sperziebonen gaar.
– Verhit wat olijfolie in de pan.
– Rul de gehakt rondom bruin en voeg dan de ketjap en sambal toe..
– Roer hierdoor de sperziebonen zodra deze beetgaar zijn en meng ook de kokos en pinda’s erdoor.
– Giet de rijst af en schep op de borden.
– Leg hierop het gehakt- en sperziebonenmengsel.
–  Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s