Deze tortillaschotel met gehakt is echt comfort food. Het is een supermakkelijke maaltijd en nog eens snel klaar ook.
Wij aten deze tortillaschotel las avondeten. De kidneybonen zorgen er namelijk voor dat het goed vult.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 250 gram rundergehakt
– 1 ui
– 1 groot blik kidneybonen
– 1 teentje knoflook
– 4 tomaten
– 1 rode paprika
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– een halve zak tortillachips (naturel)
– een zak geraspte kaas 30+
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 15 minuten.
– Snipper de ui en pers de knoflook uit.
– Giet wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
– Voeg het gehakt toe en rul bruin.
– Snijd ondertussen de paprika en tomaten in blokjes.
– Voeg dan de paprikapoeder, komijn, paprika, kidneybonen en tomaten toe en bak tot de paprika zacht is.
– Vet een ovenschaal lichtjes in en leg een laagje tortillachips op de bodem.
– Schep hierover een derde van het mengsel en strooi er een flinke laag kaas over.
– Leg nu weer een laagje tortillachips, mengsel en kaas erop. Herhaal dit nog een keer en maak af met flink wat kaas.
-Bak de tortillaschotel 15 minuten in de oven, zodat de kaas lekker gesmolten is.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!