Deze pasta met broccoli en spekjes is een heerlijke variatie op de normale pasta met gehakt die ik altijd maak. Het recept ontstond door te koken met restjes die ik in de koelkast had liggen. Zo ontstaan vaak de lekkerste recepten.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 3 personen:
– volkoren penne (afgemeten voor 3 personen)
– 1 stronk broccoli
– 250 gram cherrytomaatjes
– een pakje tomato frito
– 125 gram gerookte spekjes
– 1 teen knoflook
Bereidingswijze:
– Kook de penne volgens de instructies van het pak.
– Breng water aan de kook en snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
– Kook de broccoli in 6 minuten gaar.
– Doe de spekjes in een droge koekenpan, pers de knoflook hierover uit en bak de spekjes krokant op middelhoog vuur.
– Halveer de cherrytomaatjes en doe deze bij de spekjes en bak 5 minuten mee.
– Voeg de tomatensaus toe en laat even pruttelen.
– Giet de pasta en broccoli af en laat goed uitlekken.
– Schep de broccoli door de saus en laat nog 1 minuut mee pruttelen.
– Serveer de pasta met de saus.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Een gedachte over “Pasta met broccoli en spekjes”